Annonse

Trender

Sikrer seg unik IT-kompetanse av å jobbe som frivillig

Norske teknologigiganter strømmer til Hamar hver påske når en av verdens største datafestivaler arrangeres i Vikingskipet.

MastergraderØker i antall og faller i kvalitet

Antall masterprogrammer i Norge har økt med 44 prosent på ti år. Akademikerne mener det er alt for mye, og en NIFU-rapport påpeker at kvaliteten er varierende.

Historisk lave asylsøkertall– Stengte grenser og kontroller er årsaken, ikke signal og symbolpolitikk

Generalsekretær i NOAS, Ann-Magrit Austenå er ikke overrasket over at få flyktninger tok seg til Norge i fjor og hevder at Listhaug svikter rettssikkerheten til asylsøkere.

– Det er mulig å utrydde ekstrem fattigdom innen 2030

Men da må både små og store private bedrifter bidra, mener australieren Hugh Evans.

Kjærlighet som religion

Det moderne mennesket har byttet ut religion med kjærlighet, mener Christian Thorleif Refsum. Han har undersøkt hva film og litteratur kan fortelle oss om fenomenet.

Annonse

10 spørsmålSelvopptatt

Lin Prøitz forsker på selfier, bildene folk tar av seg selv og deler på sosiale medier. I e-boka «Selvbilde. Fra selvportrett til #selfie» har hun samlet sine observasjoner. Kan hun svare på om vi har blitt mer selvopptatte etter fremveksten av selfien?

Grønnsaker i pølsene

Sunt skal det være. Det juices og detoxes med hvetegress og bønnespirer. Det er steinaldermat, high carb, low fat og rå mat. Den nye trenden er å putte grønnsakene inn i pølser og kjøttboller.

Jakten på den nye oljen

Kan turisme, øl, digitalisering eller kunst erstatte oljen?

Kjønnsbalanse i akademia– Kvinner er unge og lovende, menn har pondus

Mannsdominansen på toppen i akademia ble pekt ut som en potensiell hindring mot kvinners karrieremessige avansement.

Nordmenn tror det bor fire ganger flere muslimer i Norge enn det faktisk gjør

Annonse

TrenderHoldninger om bærekraft blir til handling i 2017

Alt tyder på at 2017 blir det året der folk flest begynner å velge annerledes, tror trendforsker og konsernsjef Paal Fure.

TV-serienes andre universFans med fantasi

Den fiktive verdenen du lar din favorittserie dra deg inn i er uendelig mye større enn du trodde. Døde rollefigurer lever videre og plottene tar uante vendinger i seernes egne fantastiske universer.

EldrebølgenNedgang i andelen som får demens

Forskningen blir stadig sikrere, andelen som får demens går ned. Likevel venter man seg en dobling demente i Norge innen 2040.

De sterke følelsers makt

Utfallet av den såkalte Hemsedal-saken virvlet opp hevnlyst, hat og sinne. Navn og bilder av tre menn som ble funnet uskyldige i rettssaken ble delt i sosiale medier. Én politiker ble anmeldt for voldstrusler. Hører slike følelser hjemme i en opplyst samfunnsdebatt?

Jakten på det nordiske

Norden og Skandinavia er på moten som aldri før. Men hva er egentlig det nordiske?

Annonse

Opp i røyk

Mens sigarettrøyking snart ligger igjen som en fortapt sneip i askebegeret, lever subtil sigarrøyking et stille liv som subkultur.

Dei ­smarte stundene utan smarttelefon

La kvardagen ha nokre tomrom, utan mobiltelefon, pc eller opp­gåver som krev merksemda di, tilrår ekspertar. Då vil du bli betre kjend med deg sjølv – og kanskje vil også kreativiteten blomstre.