Annonse

Drivkraft

Konsernsjef i Posten Norge, Tone Wille– Fremtiden er brevløs

17. etasje i Posthuset er nyoppusset, og nyinnflyttet er Posten Norge. To etasjer lavere ned enn før, med mindre brevvolum enn før, vanskeligere terreng i logistikkbransjen, men med ny leder. Tone Wille har hoppet inn i sin første konsernsjefstilling, og skal lede Posten mot en brevløs fremtid.

TeaterFra ensomhet til håp

En og en blir til to – og tosomhet er langt å foretrekke fremfor ensomhet. Det døde barnet er symbolet som gir håp. Hvordan kan det ha seg?

Studenter vil befri Norge for plast

Vi bruker alle plast hver eneste dag. Likevel ser vi med skrekk og gru på hvaler og sjøfugler som skylles i land døde fordi magene deres er fulle av plast.

Åsa Wallenberg, ny fondsjef i StorebrandFikk alltid høre at ingenting var umulig

Om den nyansatte sjefen for Storebrands fond kan få flere til å investere pengene sine på en bærekraftig måte, kan Åsa Wallenberg gå av med pensjon og føle at hun har lykkes i jobben.

– Du får ikke kjøpt selvinnsikt i butikken

Selvledelse var viktig for tidligere skøytelandslagssjef Hans Trygve Kristiansen da han arbeidet med å oppnå drømmeresultatene under Lillehammer-OL.

Annonse

Innflytelse - og stress

Selvledelse kan på sitt beste kan gi arbeidstagere mer innflytelse og øke jobbtilfredsheten, men det kan også stresse folk.

Er du flink til å lede deg selv?

Kan vi påvirke oss selv til å ta gode valg, slik at vi håndterer jobben og livet bedre?

Frykter lengre straffer

Lengre straffer vil kunne medføre at de som slipper ut av fengslene blir mindre tilpasningsdyktige i samfunnet. Da får vi sannsynligvis større tilbakefallsprosent, mener Merete Smith, leder i Advokatforeningen.

Europas besteKunst ble kaffe i Ålesund

Kaffebrenneriet Jacu i Ålesund sentrum er kåret til Europas beste av sitt slag. De som står bak, var ikke en gang særlig opptatt av kaffe da de startet – de startet Jacu som et kunstprosjekt.

LederspeilBrobyggeren

– Det jeg har vært med på, har ikke vært skrivebordsprosjekter, men prosjekter som folk selv ville ha. – Det er derfor jeg har lykkes. Det var også viktig at jeg trosset geriljaen. Liv Haug rømte ikke fra Peru da geriljaen truet. Hun bygde heller en bro og ble ordfører.

Annonse

– Humor er undervurdert i arbeidslivet

Humorens potensial og effekt er vanligvis ikke et tema på arbeidsplassene, konstaterer gründerne bak selskapet Galskaperne.

FNs nye generalsekretær Antonio GuterresHan skal gjøre FN relevant igjen

Han skulle egentlig ikke hatt en sjans i havet, men ble valgt til nye generalsekretær i FN med akklamasjon etter en særdeles overbevisende «intervjurunde». Antonio Guterres fra Portugal er verdenssamfunnets nye håp. Han får en tøff jobb.

Virtuell ledelse kan gi dårligere arbeidsmiljø

Det er den virtuelle leders oppgave er å få dem jobber på distanse til å føle seg like betydningsfulle som dem som sitter tett på.

TeaterÅ bli et helt menneske

Hvordan blir man et helt menneske? Kan man ivareta seg selv som voksen hvis man er blitt skadet som liten? Hvordan kan vi ta vare på menneskene rundt oss samtidig som vi tar vare på oss selv?

Kan Tor Jonsson lære oss om kjærleik?

Diktaren og forfattaren Tor Jonsson skreiv om kontrastar. Om døden – og om kjærleiken.

Annonse

Lykke er ein tom vekeplan

Ein gjennomgang av den dagen eg belønna meg sjølv med ei øl på kvelden fordi eg greidde å stå opp, ete frukost og ta en dusj – før pappa kom heim frå jobb klokka to.

–Jeg måtte lære å spille gitar på ny

Fansen reddet livet til bluesrockeren Walter Trout da de samlet inn penger til levertransplantasjon. Mot alle odds har han gjort comeback – med et litt nytt perspektiv på livet.

10 spørsmålDøråpneren

Restaurant- og bareier Jan Vardøen er snart klar med sin tredje film på tre år. «Det norske hus» er et pek til den norske selvgodheten.

Annonse

Walter Trout– Jeg måtte lære å spille gitar på ny

Fansen reddet livet til bluesrockeren Walter Trout da de samlet inn penger til levertransplantasjon. Mot alle odds har han gjort comeback – med et litt nytt perspektiv på livet.

Når introverte og ekstroverte skal samarbeide

Noen råd om hvordan du samarbeider med folk som er helt annerledes enn deg.

Fredssenter-direktør Liv Tørres– Dødsmorsom jobb

Lørdag mottar Juan Manuel Santos Nobels fredspris. Direktør for Nobels Fredssenter, Liv Tørres, synes hun har havnet i verdens morsomste jobb.

Generalsekretær i Røde KorsFra tøffhets­bransjen til godhetsbransjen

Bernt Apelands jobb er å lytte. Til 650 ansatte, 140 000 medlemmer og 50.000 frivillige.

Cecilia Samartin– Fremdeles er det Castros klan som styrer

– Hvis jeg ikke kunne få et fly, ville jeg svømme! sier forfatter Cecilia Samartin om den dagen hun kan vende hjem til Cuba. Etter 90 år gamle Castros bortgang, er hun vel nærmere drømmen enn noensinne? Nei, det er langt igjen, mener Samartin.

Kunstneren Morten ViskumEn likandes kar

– Jeg motiverer mine ansatte ved å gi dem frihet til å skape sin egen arbeidsplass og sin egen arbeidsdag. Han er en provoserende, men likandes kar, kunstneren Morten Viskum. Det er nok ikke alltid så lett å jobbe for ham, i en institusjon med usikker økonomi.

Kjærligheten - en revolusjon for to

Pur unge Romeo og Julie bryter alle normer i samfunnet når de forelsker seg. – Mennesker som er forelsket tar en enorm risiko, sier psykolog og samlivsterapeut Sissel Gran.

Språkoptimisten

Helene Uri har doktorgrad i språkvitenskap, men et skriv om barnetrygd fra NAV ble i drøyeste laget, selv for henne. I sin nye bok «Godt språk» har Uri samlet 333 spørsmål og svar om godt språk. Vi forsøker oss her på det samme, i et noe mer begrenset omfang, og stiller forfatteren 10 spørsmål om språk.

Renbergsk flerkunstneri

Dikteren, forfatteren og regissøren har blitt pop-artist.

Dag Solstad«Livet mellom to åretak»

Vi kjenner ikke fortida mer enn to generasjoner tilbake. Det sier noe om utilstrekkeligheten ved vår menneskelige væremåte, mener forfatter Dag Solstad.