Annonse

Dokumentar

Bistand for enhver pris

Han sender avgårde hele kontainere med sykler til Cuba. Hva får en enkel mann fra bygda i Norge til å vie 17 år av sitt liv og nesten alle pengene sine på å få Cuba fremover – på to hjul?

Kontrastenes IndiaBak luksushotellets fasade

I nystrøkne uniformer sørger de for at hotellgjestene får service av ypperste klasse. Men hvem er de som jobber her? Hva drømmer de om? Og hva tenker de om kontrasten mellom hotell-luksusen og de livene de selv lever? Vi ble med åtte hotellansatte hjem.

Tyrkiske kontraster

Tradisjoner og nye tanker. Hijab og kort-korte shorts. Moskeer og vinhus. Forandring og stillstand. Tyrkia - dette landet der øst møter vest - rommer så mye. Bli med inn i et lite stykke tyrkisk hverdag ...

Indias mange ekteskapI gode og onde - arrangerte - dager

Den norske matgründeren Sarita Sehjpal reiste til India og giftet seg med en mann foreldrene hadde valgt, etter først å ha vraket 14 andre friere.

Kampen mot svovelskyene

Nikkelverkets piper ligger så nær at de kan skimtes fra norsk side av grensen. De er kilde til russisk rikdom og storpolitikk, norsk frykt og aksjoner. Helt siden syttitallet har vi fryktet svovelskyene fra Nikel. Vi gjør det fremdeles.

Annonse

Pesten som kom tilbake

Vi trodde vi var kvitt den, men tuberkulosebakterien er tilbake i en ny og stadig mer motstandsdyktig form. I Sør-Afrika tar antibiotikaresistent tuberkulose livet av over halvparten av dem som rammes. I Norge venter man også å få flere tilfeller av den dødelige sykdommen.

Colombias sex-industriFarlige drømmer

Kostet en europeisk manns jakt på suksess i den colombianske sex-industrien ham livet?

Flyttet fra stillstanden på bygda

Stagnere. Det tror jeg er ordet jeg leter etter. Jeg stagnerte. Skrev ikke, spilte mindre musikk, lagde dårligere mat, søkte på færre og færre jobber, satt mer i ro. Jeg stagnerte i bygda.

Vil ha kontroll på døden

Hypokondere forsøker å få kontroll på døden, men det er et vanskelig prosjekt. – Du aner jo ikke om du holder på med riktig dødsårsak, sier Ingvard Wilhelmsen, Norges fremste ekspert på hypokondri.

«Å slutte fred med sin dødsfiende er noe av det vanskeligste»

Annonse

Gud på hjernen

For noen blir åndelige opplevelser en vei ut av psykisk lidelse. Men når opplevelsene inkluderer engler, demoner, romvesener og parasittånder er det ikke lett å vite hva som er hva.

DOKUMENTAR: Varsleropprøret

Varslere trekker seg fordi de ikke orker mer. De som har ansvaret klamrer seg til makten. Møt Hordalands skakkjørte politikammer.