Plot Forsiden Magasinet Menneskene Plotkast Kontakt oss Mitt abonnement Annonser Plot - magasinet som gir deg hele historien

Våren 2015: Magasinet Plot #25

Plot forsidePlot #25 er endelig å få! Fra og med dette nummeret kommer vi ut som digitalt ukemagasin, i tillegg til fire fyldige fysiske utgaver i året. Denne gangen kan du lese om de som er ansatt for å redde deg. Nye forskrifter gjør at ambulansepersonell og brannmenn kan sette sine egne liv i fare for å berge andre. Kan man kreve det av noen i en jobb? Så kan du lese det siste portrettet av den arresterte Frp-politikeren Henning Holstad. Du kan være med til gruvekrigen i Peru, og til teaterintefadaen i Palestina. I tillegg har Alf van der Hagen intervjuet Lars Petter Sveen, forfatteren som som nekter å skrive om seg selv, vi har dykket ned i privatlivets historie, snakket med moren som filmet hele oppveksten til sine to sønner og undersøkt coverlåtenes comeback. Og om du ikke vil lese, kan du se Thomas Haugersveens fotodokumentar fra Chicago, eller høre podkasten vår, Plotkast.

 

Plot #24 finner du på Narvesen, i Mix-kiosker og på pekefingerflyplassene. Eller send en epost til plot@magasinetplot.no.

 

Desember/Januar 2014/15: Magasinet Plot #24

ForsidePLOT20 I vår 24. utgave kan du lese to tankevekkende dokumentarer, og en sann røverhistorie. Først: Bør vi gentestes for selvmordsfare? En norsk forsker mener genetikken vår kan hjelpe oss å forstå hvorfor noen tar sitt eget liv, mens andre overlever krise på krise. Så har vi vært i norske fengsler: Gjennom intensivt rehabilitering skal pedofile lære å endre sin oppførsel. Men kan overgripere kureres? I tillegg har vi dykket ned på sjøbunnen. Havet tømmes i dag for de få kulturminnene som forteller om vår havshistorie. Skal vi straffe eller hedre dykkerne som tar opp dyrebare gjenstander? I tillegg kan du lese om kampen mellom trans-bevegelsen og feminister, Anton Tsjekhov, kodeknekkingens historie og om hvordan du kan betale de smale musikerne når du lytter digitalt. God jul, og god lesning.

 

Plot #24 finner du på Narvesen, i Mix-kiosker og på pekefingerflyplassene. Eller send en epost til plot@magasinetplot.no.

 

November 2014: Magasinet Plot #23

ForsidePLOT20I Plot #23 får du tre spennende dokumentarer: Først: Hva er det med Sverige? Mens resten av Europa ser ut til å ha gitt opp det multikulturelle prosjektet, er den svenske debatten redelig og høflig. I alle fall i avisenes debattsider. I bakgatene er virkeligheten hardere. Vi har møtt aktivisten Showan Shattak. Han ble et symbol på den svenske drømmen, etter at han ble knivstukket av høyreekstreme i Malmø. I tillegg kan du lese om et stadig mindre stykke Norge i New York: Vi har besøkt den lille gruppen norskættede som fortsatt bor i Brooklyn. Lapskaus Avenue er ikke det den en gang var. Så kan du være med til Oslo: Gjennom de siste seks tiårene har gjenger regjert i hovedstadens gater og drabanter. Vi gir deg deres historie. Ved siden av dokumentarene får du som alltid godt kultur- og eksistensstoff, fordi de store spørsmål i livet også kan være god lesning. Nyt bladet!

 

Plot #23 finner du på Narvesen, i Mix-kiosker og på pekefingerflyplassene. Eller send en epost til plot@magasinetplot.no.

 

Oktober 2014: Magasinet Plot #22

ForsidePLOT20I Plot #22 får du fire sterke dokumentarer: Les om Lukaz som levde sju år i kloster og skulle bli munk. I dag lever han i Norge med en mann og lurer på om han skal til Helvete. Er dørene blitt smalere etter de konservatives seier i Norges raskest voksende kirke? Så kan du være med etter skjelvet: En italiensk domstol dømte seismologen Giulio Selvaggi for uaktsomt drap på 29 mennesker. Selv mener han at han bare gjorde jobben sin. Nå vil han flyttet til Nord-Norge for å starte på nytt. I tillegg får du historien om familien Seck i Dakar, og deres forsørger, Mouhamed, som bor i Oslo og du får reise med de norske kristensionistene. I Plot-samtalen snakker Alf van der Hagen denne gangen med Tom Egeland. I Plot-guiden blir det 90-tallsnostalgi, nye digital musikkløsninger og spionthrillere ribbet for avansert teknologi. God lesning!

 

Plot #22 finner du på Narvesen, i Mix-kiosker og på pekefingerflyplassene. Eller send en epost til plot@magasinetplot.no.

 

August/september 2014: Magasinet Plot #21

ForsidePLOT20I Plot #21 får du fortellingen om Sofienbergparken, de utstøttes samlingspunkt. I snart 200 år har den har vært hagen hvor jøder, homofile, romfolk og rusavhengige har funnet sitt fristed. Men den har også blitt det blodige åstedet for deres kamp for å få en plass i samfunnet. I tillegg i bladet kan du møte arkitektene som tegnet de store byplanene som formet landet etter krigen. Er deres totalplaner eksempler på kriminell arkitektur eller grunnmuren til det nye Norge? Og hvem er det som skriver ordene politikerne sier? Vi har fulgt taleskriveren. I tillegg til tekstdokumentarene har Alf van der Hagen snakket med Geir Lippestad i vår første langsamtale. Som vanlig får du også Plot-guiden: Vi har vært med på Bollywood-innspilling på Nesodden, jaktet på sopp og oppdaget Wikipedias glemte forgjenger. Sammen med alt dette får du også nyheter om hva som skjer i frivilligsektoren i Norge. Nyt!

 

Plot #21 finner du på Narvesen, i Mix-kiosker og på pekefingerflyplassene. Eller send en epost til plot@magasinetplot.no.

 

Juni/juli 2014: Magasinet Plot #20

ForsidePLOT20I Plot #20 får du lese historien om sørlendingene som på 1990-tallet fikk patent på all netthandel, og dermed (nesten) stoppet hele nettet. Men er det mulig å eie ideen om internett som handelsplass? I tillegg kan du være med til favelaen i Brasil når Kjersti Kanestrøm Lie forsøker å finne sin brasilianske fotballvenninne fra barndommen. Der oppdager hun at ikke alle får være med på fotballfesten i sommer. Så får du lese om en den norske storfilmsatsningen som endte i tragedie. Ved bredden av den urolige Nordsjøen ville en gjeng entusiaster lage en stjernespekket middelalderfilm utenfor det vanlige filmmiljøet. Så inntraff ulykken. Ved siden av dokumentarene kan du lese den mørke historien bak coveret til et av 2000-tallets mest kjente norske plater, bli med på en krangel med Knut Olav Åmås om pressestøtte og prate ball med far/sønn-duoen Aslak Nore og Kjartan Fløgstad, samt mye, mye mer!

 

Plot #20 finner du på Narvesen, i Mix-kiosker og på pekefingerflyplassene. Eller send en epost til plot@magasinetplot.no

 

April/mai 2014: Magasinet Plot #19

ForsidePLOT19I Plot #19 følger vi Norges neste store kulturskapere: Dataspillprogrammererne. Det unge spillselskapet Krillbite fikk millioner av fans etter at de la ut en video-trailer til et dataspill som ikke fantes. Vi har fulgt dem mens de desperat forsøker å lage spillet alle vi se, samtidig som de prøver å finne ut hvem de selv er. Ellers i nummeret har vi funnet et stort undergrunnsmiljø, med sin egen forskrudde frimarkedsøkonomi, som vil ha kloa i din tohjuling. Hvor blir det av sykkelen din når den blir stjålet? Og hvordan gikk Norge fra kulinarisk bakevje til resteurantmekka? Torgrim Eggen har vært på kjøkkenet til Norges mat-yndling: Ylajali. Komikere derimot, har lite penger til god mat. Følg tidligere narkomane Ronny, mens han prøver å slå igjennom på stand-up-scenen. I tillegg kan du lese om TONO-tyranniet, selvpubliseringstrenden, «verdens farligste idé» og mye, mye mer.

 

pekefingerPlot #19 finner du på Narvesen, i Mix-kiosker og på flyplassene. Eller send en epost til plot@magasinetplot.no

 

Februar/mars 2014: Magasinet Plot #18

Forside18I Plot #18 er vi med når nasjonen Norge, med varierende hell, forsøker å feire seg selv. Vi følger nasjonalsangskald Bare Egil Hegerberg i hans forsøk på å finne ordene som beskriver nasjonen vår. I tillegg ser vi på den neste helserevolusjonen: Selvmåling. Denne teknologiske omveltningen skapes ikke av forskere i hvite frakker, men av dophueer og pasienter. Hva om vi ikke liker det vi finner når vi måler oss selv? Dessuten: Kan du stole på at lastebilen du møter på en mørk vintervei, har bremser som fungerer? Norske bremsetester avslører ikke feil. En ny oppfinnelse skulle løse problemet, men saken endte med anmeldelser og beskyldninger om korrupsjon. Vi gir deg historien om en tragisk ulykke, og spør om den kunne vært unngått. Vi har også intervjuet den Oscar-nominerte dokumentarfilmskaperen Joshua Oppenheimer og møtt skøyteprinsessen Nancy Kerrigan, 20 år etter Lillehammer-OL.

 

pekefingerPlot #18 finner du på Narvesen, i Mix-kiosker og på flyplassene. Eller send en epost til plot@magasinetplot.no Se forsiden bli til → Ikke abonnent? Gjør noe med det!→

 

Desember/januar 2013/14: Magasinet Plot #17

Skjermbilde 2013-12-05 kl. 08.12.17 I Plot #17 byr vi på en unik historie. Vår journalist og hans kone fikk beskjed om at deres ufødte barn trolig ville komme til verden drøyt halvveis i svangerskapet. Flere måneder etter sitt livs største krise, dro han tilbake til sykehuset som journalist, og gir deg nå en personlig historie og en undersøkende dokumentar om hvilke ekstrempremature barn som reddes og hvem som må dø. Vi har også vært bak kulissene i Dagsrevyen på tampen av annus horribilis. Få med deg den usminkede historien om hvordan nyhetene blir til. Og vi forteller et eventyr fra virkeligheten: En ung norsk jente endte sine dager som leprasmittet på Hawaii. Vi har tråkket opp fotsporene og forteller en ukjent historie om norske slaver og plantasjemillionærer. Så byr vi på Hanne Kolstø, banjo-Kari, akevitt, norsk film, programmering, kastratsangere, teaterkrangel og røykelaks. Og mye, mye mer.

 

Plot #17 finner du på Narvesen, i Mix-kiosker og på pekefingerflyplassene. Eller send en epost til plot@magasinetplot.no. Se forsiden bli til → Se hvilke butikker som selger denne utgaven → Ikke abonnent? Gjør noe med det!→

 

Oktober/november 2013: Magasinet Plot #16

PlotBrei15I Plot #16 får du møte «Johanne», en 18 år gammel jente med fortid som voldsutøver. I flere år slo hun så hardt og blindt at hun nesten slo i stykker livet sitt. Johanne er en del av en trend: Kvinner utgjør en stadig større andel av voldsstatistikken. Vi har funnet ut hvorforDessuten: Vår journalist gikk undercover og ble coach for å finne ut om coaching-industrien er hjernevask, rosa selvhjelpfjas eller noe som faktisk får mennesker på rett kjøl. Vi er også med når forfatteren Guro Sibeko reiser til Sør-Afrika for å følge sporene etter sin far og finner smugling, død, geriljakrig og gode venners svik. Vi snakker med NRK om dramasatsning og TV-aksjon, vi møter Detektiv Downs, vi snakker med regissør-stjerneskuddet om å leter etter det normale i det unormale og med Jon Michelet om gamle fylleslag. Og som vanlig gir vi deg Plot-guiden. Denne gangen lærer vi deg alt du trenger å vite om de beste høstdrinkene og gir deg oversikten over høstens filmer, teateroppsetninger og konserter.

 

pekefingerPlot #16 finner du på Narvesen, i Mix-kiosker og på flyplassene. Eller send en epost til plot@magasinetplot.no. Se forsiden bli til → Se hvilke butikker som selger denne utgaven → Ikke abonnent? Gjør noe med det!→

 

August/september 2013: Magasinet Plot #15

plot#15I Plot #15 gir vi deg Skandinavias mest kjente ansikt. Da Legomannen ble skapt, skulle han være en blanding av kommunistenes byggeklosser og amerikanernes action. Han var det sosialdemokratiske kompromisset; kjønnsløs, raseløs og ikke-voldelig. Vi forteller om da den lille mannen endte til sengs med de amerikanske superheltene han en gang sto i opposisjon til. En ekte Toy Story og et lite stykke moderne skandinavisk historie! Bli også med bak kulissene når Sigrid Bonde Tusvik lar nok et intimt kapittel av sitt liv underholde det kikkende norske folk: Hun føder på tv. Vi dykker dessuten ned i debatten om kronisk utmattelsessyndrom (ME). Forskere kriger om sannheten mens hundrevis av unge stenger seg inne på mørke rom og ikke orker mer. Og vi snakker med Kristin Clemet, Ingrid Olava, de bittesmå partiene, en virkelig Nordsjøpionér og Tore Renberg. Og som vanlig gir vi deg en guide til de to neste månedene.

 

pekefingerPlot #15 finner du på Narvesen, i Mix-kiosker og på flyplassene. Eller send en epost til plot@magasinetplot.no. Se forsiden bli til → Se hvilke butikker som selger denne utgaven →

 

Juni/juli 2013: Magasinet Plot #14

Forside14I Plot #14 besøker vi Norges mest forhatte gård. Alle hundene som brukes i dyreforsøk her til lands avles nemlig opp på Løken gård på Hærland. Det har ført til torpedoangrep, bombetrusler og kidnappinger. Men hvorfor er det akkurat hundeforsøk som setter sinnene i kok? Vi har også blitt invitert inn hos Ku Klux Klan i sørstats-USA, hvor drømmen om et rasedelt land fortsatt lever. I tillegg har vi sett hvordan livet er etter den siste romperakett. Vi har hengt med Hank von Helvete i tre dager og netter mens han prøver å finne ut hva han skal gjøre med neste del av livet sitt. Finnes svaret på et nachspiel med Ari Behn? Nei. Og som alltid har vi den fyldige Plot-guiden, som denne gangen blant annet undersøker hva digitale tekster gjør med våre smuss-lesevaner og hvilken rolle sommer-spelene spiller for norsk distriktspolitikk. Vi byr også på en fotoreportasje om ferie-Norge, og mye, mye mer!

 

pekefingerPlot #14 finner du på Narvesen, i Mix-kiosker og på flyplassene. Eller send en epost til plot@magasinetplot.no. Se forsiden bli til → Se hvilke butikker som selger denne utgaven →

 

April/mai 2013: Magasinet Plot #13

Forside#13

I Dokumentarmagasinet Plot #13 forteller vi om et spesielt vennskap. Hockeystjernen Mats Zuccarello har brukt ett år av sitt liv i den nitriste byen Magnitogorsk ved foten av Ural. Med seg tok han bestekompisen Glenn Jensen. Glenn var profesjonell venn på heltid. Han vasket klær, laget mat og underholdt stjernen. Hva gjør det med et vennskap? Vi har også gravd oss dypt ned i gruvene under Kongsberg. I tjue år har folk firt seg ned og stjålet sølv fra Norges største nasjonalskatt. Vi avdekker hvordan museet som skulle verne gruvene endte med å støtte de kriminelle. Få også med deg historien om Urørt-vinner Phil T. Rich og andreplassvinner Synne Sanden. Etter finalen ble veien til platekontrakt og suksess forskjellig for de to. Vi har også besøkt surrogatmødre i India to år etter fødselen. Alt dette og mye mer finner du i Plot #13. God leselyst!

 

Plot #13 finner du på Narvesen, i Mix-kiosker og på flyplassene. Eller send en epost til plot@magasinetplot.no. Hør vår (aller første) podkast om forsidesaken → Se hvilke butikker som selger denne utgaven →

 

Februar/mars 2013: Magasinet Plot #12

I Magasinet Plot #12 ruller vi opp en historie om da norsk politi løy og manipulerte etter modell av FBI for å finne drapsmenn. Politiet mente de kunne knekke løgnere, men endte med å manipulere fram falske tilståelser. Vi har gått en av de mest kjente sakene etter i sømmene. Vi har også hengt med tv-fenomenet Leo Ajkic. Han er kjent for å daske til rumper, slenge med leppa og provosere med sexistiske vitser. Vi har prøvd å finne ut hva han egentlig mener. Vi har dessuten møtt en ung, kvinnelig prest som har havnet midt i striden om den norske kirke, og vi gir deg andre og siste del av vår reise til verdens ende. Hvordan gikk det med dommedagsprofetene da ingenting skjedde 21. desember? Og som alltid: Kjappe og aktuelle intervjuer. Dessuten varter vi opp med Plot-guiden som gir deg oversikt over hva som rører seg de neste to månedene. God leselyst!

 

Plot #12 finner du på Narvesen, i Mix-kiosker og på flyplassene. Eller send en epost til plot@magasinetplot.no. Se hvordan forsida ble til → Les mer om forsidesaken →

 

Desember/januar 2013: Magasinet Plot #11

I Magasinet Plot #11 spør vi hvorfor enkelte har behov for å spå endetid. Tidspunktet er ikke tilfeldig: 21. desember 2012 er en av dagene mange ser fram til. Vi tar deg med til dommedagsprofetene som forbereder seg til det de tror blir en noe spesiell førjulstid. Vi har også fulgt en norsk offiser som var med på Kosovo-krigen når han, til Kjell Magne Bondeviks fortvilelse, reiser rundt i Serbia og sier sorry. Historien om Kristian Kahrs er en fortelling om Norge i krig og om sårene etterpå. Bli også kjent med Helgelands-presten og bli med i jakten på samler-genet. Møt mediekrisens midtpunkt, sølvguttene og en annerledes snowboarder. Og få med deg vår kalender for desember og januar: Julemusikk, kulderekord og vegetarisk ribbe er en ting, men hva skjer med orgelet i Nidarosdomen? Og hvorfor vinner damene mest under Idrettsgallaen?

 

Plot #11 finner du på Narvesen, i Mix-kiosker og på flyplassene. Eller send en epost til plot@magasinetplot.no.

 

Oktober/november 2012: Magasinet Plot #10

I Magasinet Plot #10, som selges her, tar vi meg med inn i et miljø vi nesten kan garantere at du ikke kjenner fra før: Du blir kjent med infantilistene Maya (18) og Erik (40). Begge lever normale liv – når de ikke kobler ut fra verden, lukker døra, setter smukken i munnen og tar på seg bleie. Da er de i den verden de trives aller best i. Vi er også med Mari Boine fra helvete til himmelen, tripper på det hippeste rusmiddelet i Norden og forteller deg hvorfor den norske fotballbobla måtte sprekke. Dessuten leker vi med grensen for alkoholreklame, lærer deg å trene opp smaksløkene, gir deg våtdraktens historie og leter etter norsk-amerikanernes politiske teft. Høsten er begynnelsen på en lang mørketid i Norge. Vi jakter derfor på evigvarende lys. Vi lar deg også teste om du er A- eller B-menneske, og vi snakker om de aller siste trendene innen gravsteiner. Og mye, mye mer. God leselyst!

 

Plot #10 finner du på Narvesen, i Mix-kiosker og på flyplassene. Eller send en epost til plot@magasinetplot.no. Bla gjennom Plot #10 på 54 sekunder →

 

August/september 2012: Magasinet Plot #9

I Magasinet Plot #9, som kan kjøpes her, kommer endelig reportasjen som angår alle! Vi tar deg med på din siste reise; fra dødsøyeblikket til du er blitt til jord. Hva dør du av? Når? Hvor? Og hvem gjør hva med deg etterpå? Resten av bladet handler om folk som lever. Møt Yngvar Lundh, nordmannen som var med på å finne opp internett. Møt også amerikanerne som slåss mot Statoils nye gasseventyr: fracking. De forteller om håravfall, hjertefeil og lett antennelig vann. Og de laster det norske oljeeventyret for sine ødelagte liv. Og møt de alle snakker om, men ingen snakker med: rom-folket. Mens debatten om tiggere i sommer raste i Norge, bodde vår journalist sammen med noen av dem. Sov, spiste, tigget og pratet med dem. Få med deg hennes rapport fra rennesteinen. Vi varter også opp med queers, dovegger, TV2-norstalgitrip, Aslak Nore, filmskapere, hockeyarenaer og mye mer. God leselyst!

 

Plot #9 finner du på Narvesen, i Mix-kiosker og på flyplassene. Eller send en epost til plot@magasinetplot.no.

 

Juni/juli 2012: Magasinet Plot #8

I Magasinet Plot #8, som kan kjøpes her, forteller vi om Norwegian Defence Leagues forsøk på å etablere seg i Norge. Hint: Det har ikke vært særlig vellykket. På 18 måneder har NDL slitt ut fire ledere og blitt infiltrert av politiske motstandere. Foruten denne høyreekstreme farsen forteller vi om en abort utført på overtid – om hvordan fosteret viste livstegn i flere timer etter aborten. Vi er med den bergenske musikkscenens gudfar Mikal Telle på promotur til England og møter en islandsk finanskriseflyktning i Stavanger. Og siden idrettsommeren står for døren: Vi møter Norges eneste deltaker i fotball-EM og en Tour de France-veteran, og vi hilser på to kvinner som på hvert sitt vis skal representere Norge i OL i London. Vi byr også på kristen-pop, bullshit bingo, regjeringens spin-maskin, laksesesong, Apachesykkel-jubileum og mye, mye mer. Visste du forresten at uttalen av l-lyden er i ferd med å endres i Osloområdet?

 

Plot #8 finner du på Narvesen, i Mix-kiosker og på flyplassene. Eller send en epost til plot@magasinetplot.no.

 

April/mai 2012: Magasinet Plot #7

I Magasinet Plot #7, som kan kjøpes her, ser vi nærmere på mobilstrålingens verden. Det er ti år siden generaldirektør i Verdens Helseorganisasjon Gro Harlem Brundtland sto fram som el-overfølsom. Vi har kikket bak kulissene i WHO og funnet ut hva som skjedde der etter at landsmoderen rystet verden. I dag regner opp mot en halv million nordmenn seg for el-overfølsomme. Mange føler seg latterliggjort, men hva om Gro hadde rett? Er vi alle prøvekaniner i et stort biologisk eksperiment? Vi har også vært på sirkus. Direktør Arild Arnardo har levd et helt liv med elefanter og klovner. Etter 64 år er det ikke bare lett å levere stafettpinnen videre. Men en ny generasjon står klar til å ta over. Møt også den amerikanske menigheten som skylder Utøyatragedien og all verdens naturkatastrofer på de homofile, bli kjent med hallodamen, møt Ragnar Hovland og lær europeisk historie gjennom Melodi Grand Prix.

 

Plot #7 finner du på Narvesen, i Mix-kiosker og på flyplassene. Eller send en epost til plot@magasinetplot.no. Les smakebit fra oppslagssaken i Plot #7 → Ikke abonnent? Gjør noe med det! →

 

Februar/mars 2012: Magasinet Plot #6

I Magasinet Plot #6 får du et unikt innblikk i det spesielle forholdet mellom den utstøtte kunstneren Vebjørn Sand og hans tvillingbror Aune. Vebjørn lurer på hvorfor han aldri tas på alvor i den norske kunsteliten og forteller om en økonomi som baserer seg på masseproduksjon for Bohus. Vi tar deg også med til Bjugn. Tjue år etter skandalen dømmes barn til å bo med menn som mistenkes for overgrep. Vi har dessuten møtt mannen som startet Falklandskrigen da han kjøpte skrapmetall fra en norsk hvalfangsstasjon. Få også med deg den prisbelønte svenske forfatteren Mustafa Cans forsøk på å forstå finanskrisen, møt en norsk solforsker, dykk ned i en filmfadese i Haugesund og bli kjent med fotballstjernen som gikk lei. Les om Al de Loners demoner, en samisk trollmann, superhelter og kvinnefylket Hedmark. Og bli kjent med en mann som var så redd for befolkningsvekst at han fikk 14 barn.

 

Plot #6 finner du på Narvesen, i Mix-kiosker og på flyplassene. Eller send en epost til plot@magasinetplot.no.

 

Desember/januar 2011/12: Magasinet Plot #5

I Magasinet Plot #5 tar vi deg med inn i den norske ølbransjen, hvor de små bryggerne er i ferd med å sprenge seg fram igjen etter 70 års dvale. Vi følger prisvinneren Kjetil Petersen Jikiun i Nøgne Ø mens han prøver å få ølet ferdig til jul, og viser hvordan alkoholloven og de store bryggerienes markedsmakt blir en mur mellom småbryggerne og forbrukerne. I dette julenummeret tar dessuten forfatter Torgrim Eggen deg med på en lavkarbofri reise gjennom norsk matkultur sammen med Ingrid Espelid Hovig, og vi reiser til Rio for vise deg dramaet bak en avisnotis om en nordmann som kanskje ble drept i Brasil. Vi gir også deg det norske filmåret, Olaug Nilssens bekjennenelser fra kjøkkenet og forklaringen på hvorfor barn født i januar sjelden blir politikere. Bli med på ekstremtur, lær om nye energikilder, se innsiden av en nyttårsrakett – og les en rystende historie om overfallsvoldtekt.

 

Plot #5 finner du på Narvesen, i Mix-kiosker og på flyplassene. Eller send en epost til plot@magasinetplot.no.

 

Oktober/november 2011: Magasinet Plot #4

I Magasinet Plot #4 møter du Trond Birkedal, Fremskrittspartiets fremadstormende stjerne, som mistet alt da han ble tatt for å ha filmet unge menn i dusjen. Vi forteller deg hva som skjedde, hvorfor det skjedde og hva som skjer med Trond Birkedal nå, i det nye livet han forsøker å stable på beina etter at han ødela alt. Vi tar deg også med til hippienes lekestue i Trondheim; på en reise langs den norsk-russiske grensa i nord; og til en nordmann som sitter i sitt eget, personlige fengsel på femte året i det tidligere, norske ferieparadiset Natal i Brasil. Vi forklarer deg dessuten hvorfor skikkelige fotballfans synes 0-0-kamper er OK, vi spør hvorfor kvinner aldri fiser på filmlerretet, og vi tilbyr deg gresskarsuppe til Halloween. På toppen av dette og mye mer byr vi på verdens beste pizza – Maradona-style!, og vi blir med fredsbevegelsen på heisatur fra Istanbul til Bagdad.

 

MAGASINET: Last ned Magasinet Plot #4 for iPad → LES MER: Angrende Trond Birkedal står fram som homofil → SMAKEBIT fra Plot #4: Er 0-0 i fotball alltid kjedelig? → Plot #4 finner du på Narvesen, i Mix-kiosker og på flyplassene. Eller send en epost til plot@magasinetplot.no.

 

August/september 2011: Magasinet Plot #3

I Magasinet Plot #3 tar vi deg med dypt ned i hackernes verden. Du får møte den 17 år gamle nordmannen Fredrik, som har hjulpet opprørere i Midt-Østen, snoket i Pentagon og til slutt skaffet politiet mailkontoene til terror-siktede Anders Behring Breivik. Vi tar deg også tett på verdens mest berømte nordmann, Ole Gunnar Solskjær, og prøver å finne ut hva som egentlig skiller en vinnerskalle fra alle oss andre. Bli også med på kjærlighetsdramaet som utspiller seg når norske studiner lander i en liten by i Nicaragua. Og kikk bak kulissene i maktkampen mellom regjeringen og forsvaret om Norges terrorberedskap, møt unge filmtalenter, norgeshistoriens yngste velger og mannen som ikke var med da flyene dundret inn i World Trade Center for ti år siden. Bakerst i bladet har vi også en hemmelighet, en skjult fotoskatt fra ruinene i Libya. God fornøyelse!

 

MAGASINET: Last ned Magasinet Plot #3 for iPad → BAK REPORTASJENE: Metodevurderinger og bakgrunnsmateriale → Du får kjøpt Plot #3 på Narvesen, i Mix-kiosker og på flyplassene. Eller send en epost til plot@magasinetplot.no.

 

Juni/juli 2011: Magasinet Plot #2

I Magasinet Plot #2 forteller vi den dramatiske historien om hvordan tilbakestående Roger ble drapsmann fordi det offentlige Norge sviktet ham; vi går uredd rett inn i den norske myntkrigen og finner ut at skyttergravene er forlatt; vi er på besøk hos poeten Nils Christian Moe-Repstad i hans skrivestue i Kristiansand; og vi følger asylsøkeren Haji gjennom hans siste døgn i Norge. Dessuten besøker vi en ulovlig pokerklubb, vi avslører jubilanten Dag Solstads hemmelige lidenskap, møter bibliotekaren som ikke tåler bøker og vinylnerden som fant den store skatten i Afrika. Og vi gir deg en mengde svar på spørsmål du kanskje ikke visste at du hadde lyst til å stille: Om du lurer på hva du skal se etter under Bislet Games, gir vi deg svaret. Om du vil vite hvem du skal heie på under sommerens fotball-VM for kvinner, hjelper vi deg også der. Og hvis du trodde at feminismen ikke fantes i Palestina, forklarer vi deg hvorfor du tar feil. Dette og mye mer finner du i Magasinet Plot #2.

 

MAGASINET: Last ned Magasinet Plot #2 for iPad → BILDESERIE: En sniktitt i den andre utgaven av Magasinet Plot → BAK REPORTASJEN: Slik jobbet vi med saken om Roger →

 

April/mai 2011: Magasinet Plot #1

I Magasinet Plot #1 reiser vi verden rundt. Vi er i India for å fortelle sannheten om surrogati-industrien; vi søker svaret på løpergåten — hvorfor svarte menn løper raskere enn våre hvite norske håp — på den kenyanske høysletten; vi er med Bjarne Melgaard fra New York til Venezia for å fortelle den dramatiske livshistorien til en kunstner som står foran det store gjennombruddet; og vi møter levende, døde og noen spøkelser i narkokrigen i Mexico. Men vi er mest tilstede i vårt eget land: Vi forsøker å finne ut hvor det blir av pengene i norsk film, og vi ber linjemannen forklare Plots lesere hvorfor livet er best langs sidelinja. Vi har møtt det plateaktuelle jentebandet Razika som innrømmer at de har kommet langt på sjarmen, vi undersøker Coca-Colas påstand om at brusen smaker det samme verden over, og vi har sporet opp mannen som sørger for at våpenet i påskekrimmen faktisk dreper. Dette og mye mer finner du i historiens første utgave av Plot.

 

MAGASINET: Last ned Magasinet Plot #1 for iPad →  GRATIS! BILDESERIE: En sniktitt i den aller første utgaven av Magasinet Plot → BAK REPORTASJEN: Slik jobbet vi med surrogati → SMAKEBIT: Les om linjemannens kamp →

 


Plotkast

Plot #25

Kundeservice

Telefon: 22 31 02 20 / E-post: abo@medierogledelse.no