Annonse

tb7607e5.jpg

På Selfietoppen 2016 befinner Sylvi Listhaug seg, Norges nye kommunikasjonsfenomen på nivå med bøllen Donald Trump. Foto: NTB-scanpix.

Selfietoppen 2016​Topp 10

Fjorårets vinner har ikke produsert nye videoer med seg selv i hovedrollen i år. Justisminister Anders Anundsen har i år slitt med å finne ut av hvem han egentlig vil være. Da er det greit å begynne med eliminasjonsmetoden. «Jeg vet at jeg ikke er en drittsekk» uttalte han til Dagbladet Magasinet.

De kongelige er på listen, men ikke Märtha Louise selv etter at Dagbladet avslørte at hun har badet i et svømmebasseng på hytta som det ikke er utstedt ferdigattest på. Martin Kolberg og Kontroll -og konstitusjonskomiteen vil se nærmere på saken og få klarhet i om statsministeren har sviktet sitt ansvar som badevakt.

Før vi går i gang med årets liste, kan hver og en reflektere over journalist Ingvild Dyfest Dahl tankevekkende spørsmål i VGs Min mote-seksjon: «Tenkt deg om. Er det du trenger i det nye året spenstigere rumpe, vaginaløft og strammere øreflipper?» Enhver for svare for seg.

10.

De kongelige er vant med å komme i første rekke, men på årets liste må kronprins Haakon ta til takke med sisteplass. Han kunne fått årets hushai-pris for å ha drevet med ulovlig utleie av boliger på Skaugum, men det er som «årets redningsmann» han er på listen. Resolutt grep han fatt i sin far, selveste Kongen, da han holdt på å gå på trynet framfor hele regjeringen på vei ned de to trinnene fra kongetronen i Stortinget undere årets trontaledebatt. Det er slike raske og årvåkne sønner landet vil ha.

9.

Den tidligere Playboy-modellen Lillian Müller har alltid hatt noe å by på og vise fram. Hun har nå rukket å bli 65 år, ser rimelig fresh ut alderen tatt i betraktning  og sier til VG at hun gjerne vil «bli mor igjen på den ene eller andre måten». Vi anbefaler den gamle måten, og går ikke det, er det bare å prøve den nye måten.

8.

På åttende plass kommer kvinnen som tar hele verden med inn på fødestuen. Sitt første barn fødte Sigrid Bonde Tusvik foran et surrende TV-kamera. Her gikk det unna. Da hun ble gravid i år igjen, gikk ryktene om at hun ville føde på Snapchat. Men denne gangen oppsto det visse problemer, og som førte til visse rekonstruksjoner: «Staten måtte spandere nytt rumpehull på meg» Det gamle gikk med i trykkriene. Men ingen fare, det nye gjør samme nytten som det gamle.

7.

Den som har vært så heldig i år å få møte den unge kvinnen på syvende plass, er Jonas Gahr Støre, Han virker «veldig politiske korrekt og det skal en del til for å vippe ham av pinnen», skrev hun på bloggen sin. Det var selvsagt Sophie Elise Isachsen som fikk ryddet plass i kalenderen for et Støre-møte. I år har hun gitt ut en hel bok om sine innholdsrike 21 år med diverse poseringer og kirurgiske inngrep. Da hun viste designpuppen sin under prisutdelingen på årets Vixen Blog Avards, skrev Cecile Asker i Aftenposten at «slagskraften i Sophie Elises pupp er mindre enn i en annen pupp fordi den inneholder mer saltvann et fett». 

6.

På sjette plass finner vi mannen som fremstår som et eneste stort hårete mål, Ingebrigt Steen Jensen. Han besitter evnen til å fleske til med friske uttalelser som mediene bare må skrive om. Sist var det da han dro paralleller mellom Sylvi Listhaug og deportasjon av jøder under krigen. Når Steen Jensen ikke strever med å gjøre seg selv synlig, driver han med spill. «Jeg er ikke spillegal», sier han. Det bare virker slik. Det synes i alle fall Norsk Tipping som ga beskjed til Bright Jensen om at de syntes han spilte for mye. Men en million i året er da ikke så mye nå til dags. «Det er ikke spillegalskap. Det er spilleglede», forklarer reklameguruen.

5.

Årets femteplass går til mannen som til slutt var den eneste i landet som trodde på egne evner til å lede sin betrodde flokk fram til seier, Per-Mathias Høgmo. «Jeg er rett mann for Norge», sa han etter at vi hadde slått San Marino som spiller dårligere enn et norsk klubblag, 4-1. Etter tapet mot Ungarn uttalte han at «vi var bare 17 minutter unna å vinne EM-gruppen». Men i fotball er det som kjent ikke tid, men mål som gjelder.

 

4.

På fjerdeplass finner vi landets fremste dommedagsprofet, dog med vilje til å  trøste dem som blir grepet av angst og uro over hans syner. Det er kommentariatets førstevoterende, Aftenpostens Harald Stanghelle, det handler om som på forsiden i egen avis serverte følgende: «Vi er redde nå. Det har vi all grunn til når verden går av hengslene». Grunnen var at Donald Trump vant valget. Det er bare å nyte hvert åndedrag så lenge det varer og håpe verden i alle fall står til juleferien er over.

3.

Bil- og bompengeminister, Ketil Solvik Olsen, har kommet med på listen for sin utrettelige kamp for alle steder skal asfalteres et stykke vei, vil departementet ha beskjed slik at de kan sende en Frper ved arbeidet start for å holde en liten tale om asfaltens velsignelser. Det teller også med at departementet i juni måned klarte å legge ut 56 bilder av sjefen sjøl på twitter.

2.

En av de største avsløringen innen politikkens verden i år, står VGs Eirik Mosveen for. «Her putter Erna Solberg mobiltelefonen ned i sin BH som den mest naturligste ting i verden» forteller han og Solbergs mann, Sindre Finnes, sier at han ikke har ante noe om gjemmestedet. Solberg har stålkontroll på det meste. Hun dro til Tromsø for å gå rundt juletre mens Trine Skei Grande sto på en talerstol i Oslo og kjempet mot gråten for at budsjettet ikke var grønt nok. Den eneste tabben Erna har gjort i år, var å droppe besøket til D.D.Es Bjarne Brøndbo på verkstedet. Da kunne hun fått suanget med på «E6» og «rompa mi» og virkelig blitt en folkehelt. Istedenfor dro hun for å møte Trine Skei Grande og Knut Arild Hareide. Det kom det som vanlig ikke noe ut av.

1.

Årets vinner er i stand til å erte på seg ethvert levende vesen om det var det om å gjøre, og hun gjør det med et avvæpnende smil og stoisk ro. I år fikk hun sitt gjennombrudd på amerikansk TV etter å ha plasket i Middelhavet og opplevd hvordan det er å være flyktning. I år har hun også starte mammablogg med barn og mann i naturskjønne omgivelser, men budskapet er beskt og skarpt som vanlig. Hun har evnen til å fremstille seg selv som et offer som får selv Carl. I. Hagen til å framstå som en pusling. På Selfietoppen 2016 befinner Sylvi Listhaug seg, Norges nye kommunikasjonsfenomen på nivå med bøllen Donald Trump.

 

Annonse
Annonse
Annonse