Plot Forsiden Magasinet Menneskene Plotkast Kontakt oss Mitt abonnement Annonser Plot - magasinet som gir deg hele historien

Bak reportasjene – Plot #3

Vi har tidligere lagt ut omfattende metoderapporter og bakgrunnsmateriale til én utvalgt hovedsak i hvert Plot. Da første nummer kom ut, fikk dere alle intervjuer, alle skriftlige kilder og en del etiske vurderinger knyttet til arbeidet med hovedsaken om surrogati. Da andre nummer kom ga vi dere en tilsvarende omfattende pakke med rapporter, journaler, intervjuer og vurderinger bak historien om Roger, samt analyser av en rekke tilsvarende dommer.

Magasinet Plot #3

Denne gang egner en slik pakke seg ikke for førstesidesaken vår. Historien om hackeren Fredrik er anonymisert. 17 år gamle Fredrik var lenge inne på tanken på å stå fram, men vi vurderte helt fra begynnelsen av at det ville være uforsvarlig. Grunnen er åpenbar: Fredrik har vært involvert i operasjoner som i beste fall balanserer på grensen av loven. Materiale vi sitter på – ekstra bilder, transkiberte intervjuer, logger fra nettsider – kunne lett identifisert gutten. Det som er med i reportasjen er nøye bearbeidet for å unngå identifisering. Derfor har vi ikke bakgrunnsmateriale til førstesidesaken denne gang. Men vi har andre ting å by på for de som er nysgjerrige.

I tredje nummer av Plot har vi en annen hovedreportasje der bakgunnsinformasjon og etiske avklaringer er interessante og samtidig mulige å håndtere. Frilansjournalist Cathrine Elnan var på plass i Nicaragua i god tid før de norske studentene kom, og hennes reportasje er historien om hva som skjer med de studentene – og med det lille samfunnet – når de vakre norske jentene kommer på besøk. Elnan har i forbindelse med reportasjen skrevet en metoderapport der hun går gjennom og diskuterer arbeidet hun har lagt ned. Oppgaven, som var del av hennes eksamen på journaliststudiet ved Høgskolen i Oslo, kaster et interessant lys over journalistens rolle og journalis tfagets etiske dilemmaer. Hun har også oppgitt en rekke gode kilder for den som ønsker å lese og lære mer om fortellende journalistikk.

Vi legger også ut noe bakgrunnsmateriale knyttet til saken om forsvarssjefen og norsk terrorberedskap. Under finner du blant annet hele anmeldelsen av forsvarssjefen, som er omtalt i reportasjen.

Last ned filen (PDF, 694.91KB) →

Bestill abonnement på Magasinet Plot →


Plotkast

Plot #25

Kundeservice

Telefon: 22 31 02 20 / E-post: abo@medierogledelse.no